JUNIORLAB

JuniorLab is een toolkit voor wereldoriëntatie waarbij wordt uitgegaan van onderzoekend leren. JuniorLab bestaat uit twee toolkits voor groep 4 tot en met 8 en richt zich op het leren leren, wereldoriëntatie, schriftelijke en creatieve verwerking, de focus op vaardigheden en kennis en executieve functies.

De toolkits bestaan uit onderzoekskaarten. In beide toolkits komen alle onderwerpen aan bod uit de domeinen Tijd, Ruimte, Natuur en Techniek en Mens en Samenleving. Alle kerndoelen van Oriëntatie op jezelf en de wereld (SLO) zijn hierin verwerkt. De eerste toolkit is gericht op kinderen uit groep 4 tot en met 6. De tweede toolkit richt zich op kinderen uit groep 6 tot en met 8.

De onderzoekskaarten hebben allemaal dezelfde opbouw. Deze begint met een inleiding: een samenvatting van een tijdsperiode of onderwerp. Daarna worden enkele zoekwoorden genoemd die bij dit onderwerp horen. Ze kunnen uitgangspunt zijn voor verder onderzoek en gebruikt worden voor het vinden van informatie. Vervolgens zijn enkele leervragen over het onderwerp opgenomen. Deze kunnen gebruikt worden als onderzoeksvraag, maar kinderen kunnen uiteraard ook eigen leervragen formuleren. Als laatste bevat iedere kaart een aantal creatieve verwerkingsvormen. Ook dit zijn vooral inspiratievoorbeelden. Iedere onderzoekskaart omvat een onderwerp uit geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, wetenschap en techniek en diverse verrijkende onderwerpen.


Titel informatie
Corporatie

Het Kleine Avontuur, Gorinchem

Uitgave

Gorinchem : Het Kleine Avontuur, 2018

Annotatie

JuniorLab bevat
- 2 toolkits met onderzoekskaarten

Publicatiejaar

2018